3 organisaties met een hart voor dieren in de bloemetjes gezet

Op 23, 24 & 25 juni was het Park van Zelzate het toneel van Beach Town. Dit sportevenement werd in 2016 voor het eerst in het leven geroepen om op een plezante manier geld te kunnen inzamelen voor Give it Back. En Give it Back op haar beurt gebruikt de centen om natuur/dier/cultuur gerelateerde projecten & activiteiten uit te werken en andere organisaties die zich inzetten voor dieren te steunen.

“Beach Town is een beach volleybaltornooi overdag (zaterdag en zondag) gecombineerd met muziekgebeuren ‘s avonds (vrijdag en zaterdagavond). Dit jaar was er op vrijdagavond het bekende [ Achter : Werk ]  concept in openlucht, op zaterdag en zondag het beachvolleybaltornooi en op zaterdagavond Groove Industry.”

De 3 organisaties die Give it Back steunt zijn:

  • Rata’s Animal Shelter (te Stekene): een opvangtehuis voor verwaarloosde, zieke en gehandicapte dieren. De dieren die hier geplaatst worden blijven hier tot het einde van hun leven en worden dus niet meer opnieuw geplaatst.
  • VOC “Opvangcentrum voor wilde vogels en dieren” (te Merelbeke): dit opvangcentrum vangt gewonde en zieke wilde dieren op om ze nadien weer vrij te laten.
  • Dierenbescherming Meetjesland (te Evergem): hier worden honden en katten opgevangen om ze nadien terug te plaatsen.

“Zulke organisaties zijn broodnodig. Het zijn mensen die zich 7/7 & 24/24 inzetten voor het welzijn van dieren (die meestal door ons toe doen lijden). En het doet ons dan ook deugd dat we hen een hart onder de riem kunnen steken.”

Op dinsdagavond 12 september werden alle 3 de organisaties uitgenodigd in Zelzate om hun cheque van €500 in ontvangst te komen nemen tijdens een receptie. Ook de burgemeester Frank Bruggeman werd uitgenodigd als afgevaardigde van de gemeente Zelzate, welke een groot aandeel heeft in het succesverhaal van Beach Town en Give it Back in het algemeen. En zo konden alle 3 de organisaties en de burgemeester eens kennis maken met elkaar tijdens een glaasje (bio) schuimwijn.

We hopen dit elk jaar opnieuw te kunnen doen en hen zo te blijven steunen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: